Deze site maakt gebruik van: Cookies
 
 
Johan Cruijff boeken
 
Mijn Johan Cruijff
Hardcover | 253 Pagina's | Thomas Rap
ISBN10: 9060056612 | ISBN13: 9789060056615
Beschrijving:
Hoewel een groot deel van zijn leven zich afspeelt in de schijnwerpers, is het verhaal Johan Cruijff nog lang niet verteld. Zo zijn er de minder belichte perioden of aspecten, en ook de invloed die Cruijff heeft: verhalen over wat hij heeft veroorzaakt, en wat hij voor afzonderlijke mensen betekent of heeft betekend.
Ter gelegenheid van de zestigste verjaardag van Johan Cruijff, op 25 april 2007, is in dit boek een deel van die onbekende verhalen gebundeld; als een eerbetoon, maar uiteraard wordt ook een kritische noot niet geschuwd. Tot de auteurs die een bijdrage aan dit boek leveren behoren (sport)journalisten, maar ook een historicus, mensen uit de persoonlijke omgeving van Johan Cruijff en schrijvers.
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Mijn Johan Cruijff
Mijn Johan Cruijff
     
Wie is Johan Cruijff? door Mik Schots & Jan Luitzen
Paperback | 287 Pagina's | Arbeiderspers
ISBN10: 902956475X | ISBN13: 9789029564755
Beschrijving:
We doen Johan Cruijff tekort als we hem alleen als beste Nederlandse voetballer ooit zien. Cruijff was ook als trainer succesvol bij Ajax en Barcelona. Daarnaast is hij zakenman, analyticus, weldoener, familieman en vriend. En behalve Amsterdammer is hij ook Catalaan. In Wie is Johan Cruijff? gaan Mik Schots en Jan Luitzen op zoek naar de betekenis van Cruijff in al zijn verschillende rollen. Voor dit boek ? een biografie in scherven ? spraken ze met tal van mensen die professioneel of als vriend met Cruijff te maken hebben of hebben gehad. Tot de tientallen insiders die het orakel duiden behoren.
Recensie:
Biografie van Nederlands grootste voetballer aller tijden: Johan Cruijff. Ingedeeld in acht hoofdstukken: Johan Cruijff de voetballer, de familieman, de trainer, de zakenman, de Catalaan, de vriend, de analyticus en de weldoener. De auteurs spraken met tientallen insiders/mensen die Johan Cruijff kennen of hebben gekend en haalden verder hun informatie uit boeken, documentaires, krantenartikelen etc. In een negende hoofdstuk komt Johan Cruijff zelf aan het woord. Tot slot enkele stambomen, een verantwoording en bronvermelding. Geillustreerd met kleuren- en zwart-witfoto's. Dit boek verschijnt ter gelegenheid van de zestigste verjaardag van Johan Cruijff.
(NBD|Biblion recensie, Redactie)
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Wie is Johan Cruijff?
Wie is Johan Cruijff?
Mik Schots
Jan Luitzen
 

 

   
Toeval is logisch door W. Baartse
Johan Cruijff van A tot Z
Paperback | 159 Pagina's | Bzztoh
ISBN10: 904530614X | ISBN13: 9789045306148
Beschrijving:
In Toeval is logisch geeft Willem Baartse een intrigerend en verrassand beeld van Johan Cruijff. Aan de hand van allerlei wetenswaardigheden komen vele facetten van Cruijffs leven en werk aan de orde. Lees onder meer over:
Zijn tactische genialiteit
Zijn passie voor het autorijden
Zijn aanvaringen met scheidsrechters
Zijn omgang met gehandicapten
Zijn zeven grootste nederlagen
Zijn rookgedrag
Zijn onvermoede keeperstalent
Zijn visie op Nederland
Willem Baartse raakte op zijn negende onder de indruk van de veelzijdigheid van Johan Cruijff en volgde hem veertig jaar lang op de voet.
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Toeval is logisch
Toeval is logisch
W. Baartse
 

 

   
Johan Cruijff
Hardcover
ISBN10: 9081165410 | ISBN13: 9789081165419
Klantenbeoordeling bol.com: uitstekend
Beschrijving:
Het enige echte boek uit over El Salvador ter ere van zijn zestigste verjaardag. Aan dit boek heeft Cruijff zijn volledige goedkeuring gegeven. De titel van het boek is dan ook Johan Cruijff. Auteurs zijn onder anderen Johan Derksen en Frits Barend, die tijdens Cruijff's actieve periode de huisjournalisten van de Europese Voetballer van de Eeuw waren. Verder neemt Matty Verkamman, als Oranje-specialist, het hoofdstuk over het Nederlands elftal voor zijn rekening. Daarnaast worden ook zijn Feyenoord- en Amerika-periode en zijn inzet voor de Cruijff Foundation beschreven. Het boek over het leven van de legendarische voetballer telt 512 pagina's, met zeer veel mooie foto's. De opbrengst van dit boek komt ten goede aan de Cruijff Foundation.
Mening klant bol.com:
De Cruijff bijbel.
Wat een fantastisch boek! Allereerst complimenten voor de vormgevers van deze pil. Ziet er zeer goed en verzorgd uit. Ik kom nauwelijks aan de tekst toe, want met meer dan duizend foto's ben je wel even zoet! Meer dan mijn geld waard!
Mening klant bol.com:
Mooiste boek ooit over Cruijff geschreven.
Prachtig uitgevoerd en compleet boekwerk over het leven van Cruijff. Nog nooit zo'n mooi boek, zo zorgvuldig gemaakt, met zoveel mooie foto's over hem verschenen. Een must voor elke voetballiefhebber.
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Johan Cruijff
Johan Cruijff
 

 

   
Johan Cruijff, De Amerikaanse jaren door P. van Os
Paperback | 287 Pagina's | 521 Uitgevers
ISBN10: 9049970389 | ISBN13: 9789049970383
Beschrijving:
6 december 1981, de dag dat Johan Cruijff zijn rentree maakte in de vaderlandse voetbalcompetitie. Het antwoord gaf hij in de twintigste minuut, met een prachtige lob over keeper Edward Metgod. Er was opwinding op de tribunes, opluchting onder de Nederlandse voetballiefhebbers, maar vooral verbazing onder de journalisten. De meesten hadden hem al afgeschreven. Achteraf gezien was dat vreemd, net als de vraag of hij het nog zou kunnen. Want nog geen vier maanden eerder had Cruijff, half geblesseerd, een weergaloze goal gescoord tegen de Toronto Blizzards, aanzienlijk mooier dan die tegen Haarlem. De afstand tot de goal was 35 meter, het stadion stond in Washington, zijn teamgenoten heetten Diplomats en de competitie de North American Soccer League. Het was Cruijffs laatste zomer in Amerika.
Dit boek vult een voorheen ongeschreven bladzijde uit Cruijffs biografie. Op basis van uren wedstrijdbeeld en tientallen gesprekken met oud-teamgenoten vertelt Pieter van Os het verhaal achter de Amerikaanse jaren van Johan Cruijff. Een verhaal over de beste voetballer ter wereld die, aan het eind van zijn carrière, heel even het voetbal uit de maatschappelijke marge van de vs haalde.
Recensie:
De auteur beschrijft van voetbalfenomeen Johan Cruijff de periode waarin hij in Amerika speelde. Het schetst een beeld van hoe voetbal in Amerika in die tijd wordt ervaren, en hoe het een plaats krijgt tussen en naast sterk populaire andere Amerikaanse sporten. Uit wedstrijdbeelden, gesprekken met medespelers, fans, bestuurders en coaches ontstaat een realistisch beeld van wat Johan voor het Amerikaanse voetbal heeft betekend. Ook wordt duidelijk hoe anderen hem als mens en voetballer hebben ervaren. Johan bracht ook toen zijn mening erg duidelijk naar buiten, wat niet altijd in dank werd afgenomen. Voor voetballiefhebbers en Cruijff-fans worden de kwaliteiten van Johan nog eens duidelijk onderstreept en passeren namen van bekende voetballers uit die tijd de revue. Met 8 pagina's zwart-witfoto's en register.
(NBD|Biblion recensie, B.N. Swienink)
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Johan Cruijff , de Amerikaanse jaren
Johan Cruijff
Amerikaanse jaren
P. van Os
     
Beckenbauer & Cruijff door Marcel Rözer
de Keizer en de Verlosser
Hardcover | 214 Pagina's | Uitgeverij Houtekiet
ISBN10: 9052409099 | ISBN13: 9789052409092
Beschrijving:
Franz Beckenbauer is de Johan Cruijff van Duitsland, Cruijff is de Beckenbauer van Nederland. Hun levenslopen vertonen verbluffende parallellen. Beiden groeiden op in een omgeving waar de schaduw van de Tweede Wereldoorlog nog zichtbaar is. Cruijffs vader overlijdt op jonge leeftijd; Beckenbauer senior is een ziekelijke, afwezige man. Zowel Beckenbauer als Cruijff heeft één oudere broer. Beide moeders zijn liefdevol en staan centraal in het leven van de jonge voetballers.
Recensie:
De gerenommeerd Nederlandse sportjournalist Marcel Rozer ontdekte dat zowel de carrieres als de privelevens van de wereldvoetballers Johan Cruijff en Franz Beckenbauer opvallende parallellen vertonen. Zo hadden ze allebei afwezige vaders: die van Cruijf stierf toen hij twaalf was, en de ziekelijke vader van Beckenbauer was op geen enkel moment geinteresseerd in wat Franz deed. Beide voetballers maakten ook jarenlang furore bij resp. Ajax Amsterdam en Bayern Munchen om in de herfst van hun carriere naar de States te vertrekken. De auteur probeert ietwat krampachtig de parallellen door te trekken door in een fotobijlage overeenstemmende beelden netjes naast elkaar te plaatsen. Gelukkig haalt Rozer ook een paar grote verschilpunten aan: zo zou Cruijff altijd een monogame echtgenoot zijn geweest, terwijl zijn Duitse collega bekend stond als een echte womanizer. Ondanks alle lof die de schrijver voor beiden heeft, is Beckenbauer & Cruijff geen hagiografisch werk geworden. Het boek is geschreven vanuit een originele invalshoek, heeft een sobere lay-out en bevat ook een korte bibliografie.
(NBD|Biblion recensie, Redactie Vlabin-VBC)
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Beckenbauer & Cruijff
Beckenbauer
Cruijff
Marcel Rozer
 

 

   
Cruijffie! door Belinda Noorland
Het verhaal van een brutaal straatschoffie dat het schopt tot voetbalheld
Hardcover | 80 Pagina's | De Droomfabriek, Uitgeverij
ISBN10: 9079313017 | ISBN13: 9789079313013
Beschrijving:
Het verhaal van een brutaal straatschoffie dat het schopt tot voetbalheld
Het eerste kinderboek over Johan Cruijff, Nederlands beste voetballer ooit. Het boek beschrijft de eerste potjes voetbal op straat, zijn kwajongensstreken, het verdriet om de dood van zijn vader, zijn debuut bij Ajax en eindigt bij het vertrek naar FC Barcelona. Het boek is levendig geschreven en kleurrijk vormgegeven. Een leuk boek voor jongens en meisjes van 9 tot en met 12 jaar. Een ideaal cadeauboek voor vaders, moeders, opa's en oma's.
Cruijffie! is het debuut van Belinda Noorland (Rotterdam, 1968) Zij is tevens oprichter van Uitgeverij De Droomfabriek. Belinda volgde de opleiding Geïntegreerde Communicatie aan de Hogeschool van Utrecht. Ze is getrouwd en heeft twee kinderen in de basisschoolleeftijd.
Een gedeelte van de opbrengst van dit boek wordt gedoneerd aan de Cruyff Foundation.
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Cruijffie
Cruijffie
B. Noorland
 

 

   
Johan Cruijff - De Ajacied door Johan Visser
9 maal 14 - de Amsterdamse gloriejaren 
Hardcover | 144 Pagina's | Tirion Sport | 2005
ISBN: 9043904864
Beschrijving:
Johan Cruijff De Ajacied gaat over de elf jaar dat Cruijff als voetballer thuis was in der Watergraafsmeer en het Olympisch Stadion. Fotograaf Guus de Jong volgde hem al die tijd op de voet. Uit zijn gigantische Cruijff-archief selecteerde Jaap Visser 126 foto´s van de Ajax-speler en trainer, en voorzag die van tekst. Hij schreef ook het verhaal van hoe de midvoor, die nummer 9 droeg, de aan alle touwtjes trekkende spelbepaler met nummer 14 werd. Johan Cruijff De Ajacied is een ode aan Neerlands grootste voetballer aller tijden en een streling voor het oog van de voetballiefhebber.
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Johan Cruijff - De Ajacied
Johan Cruijff
De Ajacied
G. de Jong
 

 

   
Cruijff, Hendrik Johannes, fenomeen door Nico Scheepmaker
Paperback | 384 Pagina's | Nijgh & Van Ditmar | 2004
ISBN: 903886955X
Recensie:
In 1972 publiceerde de, in 1990 overleden, sportjournalist en columnist Nico Scheepmaker de eerste (en volgens velen nog steeds de beste) biografie van Johan Cruijff. In 1984 vulde hij dit levensportret aan met een tweede deel, dat de periode 1972-1984 bestreek. In 1997 verscheen een heruitgave aangevuld met een deel drie, waarin teksten van Scheepmaker over Cruijff in verschillende dag- en weekbladen uit de periode 1984-1990 zijn gebundeld met een nawoord van Erik van Muiswinkel. Vervolgens verscheen in 2001 een uitgave waar deel vier aan toegevoegd was. Hierin behandelde Erik van Muiswinkel de Cruijff-jaren 1991-1997. In deze zesde druk is deel vier aangevuld met een hoofdstuk van Volkskrant-journalist Paul Onkenhout die de periode 1998-2004 beschrijft. Deze toevoeging beslaat 8 pagina's. Met uitgebreid namenregister.
(Biblion recensie, Redactie)
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Cruijff, Hendrik Johannes, fenomeen
Cruijff, Hendrik Johannes, fenomeen
Nico Scheepmaker
 

 

   
Ik houd van voetbal door Johan Cruijff
Paperback | 144 Pagina's | Bzztoh | 2002
Klantenbeoordeling bol.com: goed
Beschrijving:
Johan Cruijff is een van de meest gerespecteerde personen in de voetbalwereld. Zijn loopbaan - eerst als voetballer en later als trainer - stond in het teken van een onnavolgbaar voetballeven waarbij nooit zijn originaliteit, zijn intelligentie of zijn enorme talent ter discussie stond. Zijn fans en zelfs zijn tegenstanders zijn het over één ding eens: niemand weet zoveel van voetbal ais hij. In dit boek helpt Cruijff de lezer de geheimen van dit spel beter te begrijpen.
Tegenwoordig is Johan Cruijff in Nederland vooral bekend als analist bij voetbalwedstrijden. Zijn vaak tegendraadse commentaar en zijn zeer oorspronkelijke taalgebruik hebben geleid tot een welhaast ongekende populariteit. Verder is Cruijff niet actief meer in de sport en heeft hij zich gestort op zijn Johan Cruyff Welfare Foundation, waarmee hij gehandicapte en kansarme kinderen in Nederland maar ook in de rest van de wereld - een betere kans wil bieden in hun (sport)ontwikkeling.
Het boek Ik houd van voetbal verscheen in 2002 in Spanje en geeft een totaalvisie over voetbal door de grootmeester van het totaalvoetbal. Want als iemand iets over voetbal te melden heeft. is Cruijff het wel: 'Voetballen is heel simpel, maar het moeilijkste wat er is, is simpel voetballen.'
Mening klant bol.com:
Voor de voetballiefhebber een goed boek voor in je verzameling, met typisch cruiffiaanse uitspraken.
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Ik houd van voetbal
Ik houd van voetbal
Johan Cruijff


 
   
Ajax, Barcelona, Cruyff  door Frits Barend & Henk van Dorp
het ABC van een eigenzinnige maestro
Paperback | 253 Pagina's | Poema & Pandora Pockets
Beschrijving:
Frits Barend en Henk van Dorp interviewden Johan Cruijff van 1974 tot 1986 voor Vrij Nederland en van 1987 tot 1997 voor de Nieuwe Revu. Daarnaast spraken ze talloze malen met Cruijff in hun radioprogramma Tussen Barend en Van Dorp en in hun veelbekeken televisieprogramma Barend & Van Dorp.
In het door Johan Cruijff geautoriseerde Ajax, Barcelona, Cruijff bundelden zij de mooiste interviews en verhalen die ze in de afgelopen vijfentwintig jaar met en over Cruijff maakten. Ze geven een fascinerend portret van een fenomenale sporter, die het grote publiek nog altijd weet te boeien met zijn visie, taalgebruik, analyse en onvoorspelbaarheid.
'Simpel voetballen is het allermoeilijkste.' Johan Cruijff
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Ajax, Barcelona, Cruijff
Ajax, Barcelona, Cruijff
Frits Barend
Henk van Dorp


 
   
Cruijff ! door Bert Hiddema
van Jopie tot Johan
   
Paperback | 239 Pagina's | Poema & Pandora Pockets
Recensie:
Johan Cruijff wordt algemeen als de beste Nederlandse voetballer aller tijden beschouwd. De auteur behandelt in 33 korte hoofdstukken vooral de jeugdjaren van dit voetbalfenomeen uit Amsterdam. Achterin zijn de hoogtepunten en de palmares van hem opgenomen, alsmede het aantal wedstrijden en doelpunten. Uit de literatuurlijst blijkt dat de auteur, behalve kranten en tijdschriften, ook 27 boeken heeft geraadpleegd. Aardig is een luchtfoto aan het begin van het boek, waar belangrijke plekken uit Cruijffs jeugd bijeen zijn gebracht. Hoewel soms enigszins breedsprakig, is deze biografie verder objectief en onderhoudend geschreven. Pocketeditie.
(Biblion recensie, Redactie)
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Cruijff !
Cruijff !
Bert Hiddema


 
Je moet schieten, anders kun je niet scoren Johan Cruijff
en andere citaten van Johan Cruijff
   
Paperback | 160 Pagina's | Bzztoh | 1999
Klantenbeoordeling bol.com: uitstekend
Beschrijving:

Johan Cruijff is niet alleen de meest geniale voetballer die Nederland ooit heeft voortgebracht, maar ook de meest welbespraakte: 'Als het niet goed gaat, dan gaat het niet goed...' Het taalgebruik van Cruijff (Dat vind ik een negatieve invloed, wie geen enkele zin heb.') en zijn uitspraken ('Italianen kennen niet van je winnen, maar je ken wel van ze verliezen.') zijn inmiddels zijn handelsmerk geworden. Je moet schieten, anders kun ie niet scoren bevat talloze citaten van Cruijff, die door de auteur zijn verzameld en eerder in onder andere dag- en weekbladen en zelfs op de elektronische snelweg zijn verschenen. Naast deze uitspraken van Johan Cruijff is nog een groot aantal wetenswaardigheden opgenomen, zoals een overzicht van al zijn triomfen en onderscheidingen. Ook de rode kaarten die Cruijff in zijn loopbaan heeft gekregen, veelal voor praten, staan erin vermeld. Bovendien bevat dit boek een overzicht van alle officiële wedstrijden die Cruijff als voetballer speelde in dienst van respectievelijk Ajax, Barcelona, Los Angeles Aztecs, Washington Diplomats, Levante, (weer) Ajax, Feyenoord en het Nederlands elftal.
Henk Davidse werkte onder meer mee aan de bekroonde televisie-productie 'Johan Cruijff 50 jaar'. Hij kon voor deze bundeling putten uit zijn eigen verzameling die tot een van de grootste van Nederland gerekend kan worden
Recensie:
Voetbalintellectueel gezien is Johan Cruijff van uitzonderlijke klasse. Nadat hij in zijn spelerscarrière al had aangetoond het spel te kunnen uitvoeren, bleek allengs meer dat hij het spel bovendien goed zag. Zijn trainersloopbaan maakte duidelijk dat hij zijn uitzonderlijk inzicht ook kan overbrengen. Zijn hele leven al is hij een drukke prater, die typisch Amsterdamse uitdrukkingen nooit is kwijtgeraakt. Voor gewone stervelingen is hij overigens niet altijd even goed te volgen. Cruijff is veel geïnterviewd en heeft veelvuldig en soms langdurig gedoceerd. Uit zijn welbespraaktheid citeert dit bundeltje rijkelijk. De markante uitspraken zijn aangevuld met wetenswaardigheden over zijn carrière. Wedstrijden, prijzen, onderscheidingen, rode kaarten en tal van andere curieuze feiten vormen het tweede deel van dit aparte boekje over de grootste Nederlandse voetballer aller tijden.
(Biblion recensie, Redactie)
Mening klant bol.com:
Typisch cruijff
Uitstekend boek onderverdeeld in diverse tijdsperioden. Ook in de beginjaren heeft Cruijff dezelfde soort uitspraken als op latere leeftijd. Een boek om in een ruk uit te lezen.
Mening klant bol.com:
Cruijff, een fenomeen!
Het boek geeft een uitstekend overzicht van de welbespraakte heer Cruijf. Niet alleen de ontwikkeling als voetballer is te volgen, ook zijn uitspraken kennen een zekere ontwikkeling. Een boek dat niet allen voor de voetballiefhebber maar ook voor de taallustigen onder ons zeer in de smaak zal vallen. Een absolute must voor de boekenplank!
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Je moet schieten, anders kun je niet scoren
Je moet schieten, anders kun je niet scoren
Johan Cruijff
 

 

   
Johan Cruijff is ongeneeslijk beter door H. Davidse  
anekdotes, belevenissen en uitspraken
   
Paperback | 157 Pagina's | Bzztoh | 2000  
Klantenbeoordeling bol.com: uitstekend
Recensie:

Hoewel Johan Cruijff geen coach meer is, zit het voetbalpubliek tijdens de rust van belangrijke wedstrijden aan de buis gekluisterd om niets van zijn analyses te missen. Zijn originele taalgebruik blijft daarbij even grillig en onvoorspelbaar als vroeger zijn manier van voetballen. Deze uitgave bevat veel anekdotes, belevenissen en uitspraken van Johan Cruijff, maar er komen ook allerlei mensen uit zijn omgeving aan het woord. De titel van het boek, een uitspraak van Freek de Jonge, geeft zeer scherp de inhoud van deze uitgave weer.
(Biblion recensie, A. Kuipers)
Mening klant bol.com:
Klasseboek man.
Ja Johan is natuurlijk een echte voetbalkenner, das logisch, kijk, en dan ken je 2 dingen doen, je gaat of er met z'n allen achteraan, of je laat het erbij zitten, das logisch, kijk, we kunnen nooit van ze winnen, enkel van ze verliezen, sssjjjcchhhhh
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Johan Cruijff is ongeneeslijk beter
Johan Cruijff is ongeneeslijk beter
Henk Davidse
 

 

Johan Cruijff - En Un Momento Dado (2DVD)
Beschrijving:
Johan Cruijff is niet zomaar een voetbalheld, hij is een icoon, een halfgod en een orakel. Misschien in Spanje nog meer dan in Nederland. El Salvador heeft het Spaanse voetbal, in het bijzonder dat in Barcelona, onschatbare diensten bewezen. De herinnering aan grote momenten van Cruijff staan bij de Catalanen in hun geheugen gegrift. Cruijff heeft niet alleen hun levens, maar zelfs hun taal verrijkt. In 1988, kort na zijn komst als trainer van Barcelona, liet Johan Cruijff na een wedstrijd de voltallige Spaanse pers met open monden van verbazing staan toen hij de Nederlandse uitdrukking 'op een gegeven moment' in het Spaans vertaalde als: En un momento dado, letterlijk, 'het moment dat je gegeven wordt'. Niemand had bij die dubbele betekenis stilgestaan. De krant El Pais sprak van een heel nieuwe kijk op de Spaanse taal en sinds die bewuste persconferentie maakt de uitdrukking 'en un momento dado' deel uit van de dagelijkse omgangstaal. Deze nieuwe uitdrukking vormt het uitgangspunt van de film. Drie Spanjaarden en tien Catalanen vertellen hun verhaal over wat Cruijff in hun leven betekent, en welk groot moment hij hun heeft gegeven. Ze komen uit alle lagen van de bevolking; een manager op een cruiseschip, een kok, een reclamemedewerkster, een oud-voetballer, een schrijver, een visser. Allen hebben in hun leven of werk iets te danken aan Johan Cruijff. Hun verhalen worden afgewisseld met talloze televisiefragmenten van beroemde, onmogelijke doelpunten tot zijn afscheid van Barcelona in het Nou Camp stadion. Johan Cruijff tenslotte komt zelf aan het woord en vertelt over de belangrijkste momenten in zijn leven, zoals het overlijden van zijn vader en later zijn stiefvader.
Bestel online

Bestel hier deze
DVD
op de site van
Bol.com!

Johan Cruijff - En Un Momento Dado (2DVD)
Johan Cruijff - En Un Momento Dado (2DVD)
Ramon Gieling
 

 

Johan Cruijff - Nr. 14
Meester van de Effectrijke Bal
Beschrijving:
Johan Cruijff is zonder enige twijfel de grootste voetballer uit de Nederlandse geschiedenis. In de jaren '70 vormde Johan Cruijff alias nummer 14 tezamen met de onvergetelijke Ajaxcieden piet Keizer, Sjaak Swart en Johan Neeskens het meest besproken voetbalteam in de hele wereld. de meester van het onnavolgbare spel heeft in 1972 zijn meeste successen bij Ajax behaald. Toen heeft Ajax in een seizoen de nederlandse beker, de Europacup 1 en de Wereldbeker gewonnen. Uit al deze evenementen zijn in deze film uitvoerige reportages te zien over de absolute wereldster: Nummer 14.
  Bestel online

Bestel hier deze
DVD
op de site van
Bol.com!

Johan Cruijff - Nr. 14
Johan Cruijff
Nr. 14
Maarten de Vos
 
 
Start: augustus 2005 Laatst gewijzigd op: 20 september 2020