Deze site maakt gebruik van: Cookies
 
 
Voetbal DVD
 
Robin van Persie - 100 Fantastische Goals
Beschrijving:
Op twintigjarige leeftijd verruilde Robin van Persie Rotterdam voor Londen voor nog geen 3 miljoen pond. Na een moeizame start die gepaard ging met blessureleed is Van Persie uitgegroeid tot een ware legende en mag zich oprecht de nieuwe 'Flying Dutchman' noemen. In het seizoen 2011/2012 voegde hij zijn naam toe aan een illuster rijtje: 'RVP' is pas de 17e Arsenal-speler die de magische grens van 100 doelpunten bereikte. De geboren Rotterdammer had hier nog geen 250 wedstrijden voor nodig. De captain van 'The Gunners', inmiddels ook wel 'Captain Vantastic' genoemd, scoorde tot dusver niet alleen véél goals, er zaten ook ware beauty's tussen, zoals zijn wondergoal tegen Charlton Athletic in 2006 die destijds werd verkozen tot doelpunt van de maand. Naast zijn 100e goal in de wedstrijd tegen Bolton Wanderers, scoorde hij zijn snelste doelpunt (28 seconden) en zijn eerste hattrick ooit voor Arsenal. Op deze dvd staan niet alleen alle doelpunten, maar ook een exclusief interview met Robin van Persie zelf. Een ware must have voor de echte voetballiefhebber.

Bestel online

Bestel hier deze DVD
op de site van
Bol.com!


Robin van Persie
100
Fantastische Goals
 

 

Oranje WK 2010
Beschrijving:
Strengholt MultiMedia en NOS Studio Sport brengen de officiële Oranje 2dvd box binnen een week na de huldiging van het team uit op de Nederlandse markt.
Na eenendertig dagen WK-voetbal kunnen we spreken van een historisch WK. Nederland kwalificeerde zich na 32 jaar opnieuw voor de finale. 'Onze jongens' brachten het hele land in vervoering en de kleur oranje voerde de boventoon in het straatbeeld. Alle wedstrijden werden gewonnen op de belangrijkste wedstrijd na. De overwinning in de zenuwslopende finale is helaas aan onze neus voorbij gegaan. Toch mag Nederland trots zijn op Oranje want een tweede plaats op het WK is heel bijzonder.
Beleef nogmaals alle hoogtepunten van het WK 2010 dankzij deze circa 6 uur durende dvd. Een dvd voor iedereen die Oranje een warm hart toedraagt.
Bestel online

Bestel hier deze DVD
op de site van
Bol.com!

Oranje WK Finale 2010
Oranje
WK Finale 2010
 

 

Oranje Op Het WK
Beschrijving:
Hoogtepunten van Oranje met de originele NOS-Beelden Licensed by FiFa.
Het Nederlands elftal heeft op de wereldkampioenschappen voetbal vrijwel altijd goed gepresteerd. Legendarisch zijn natuurlijk de finales in 1974 en 1978, maar ook in de jaren daarna presteerde Nederland zodanig dat de voetbalkoorts in ons land tot grote hoogte steeg.
Geniet weer van Johan Cruijff, Johan Neeskens, Willem van Hanegem, Rob Rensenbrink en de grote drie van Milaan: Van Basten, Rijkaard en Gullit. En niet te vergeten Dennis Bergkamp. Kijk mee naar de goals uit de spannende wedstrijden tegen Brazilië in 1994 en 1998!
Bestel online

Bestel hier deze DVD
op de site van
Bol.com!

Oranje Op Alle WK's
Oranje Op
Alle WK's
 

 

Feyenoord - Ernst Happel
Beschrijving:
Weinig trainers hebben tijdens hun verblijf in De Kuip zo veel aan de verbeelding overgelaten als Ernst Happel, de coach wiens naam voor altijd is verbonden aan het jubeljaar 1970. Altijd bleef hij de mysterieuze wondertrainer, de man van weinig woorden, van tactische meesterzetten, ondoorgrondelijke commentaren en een persoonlijk credo dat de club Feyenoord past als een handschoen: Kein geloel, fussballen!
Happel nam Feyenoord in 1969 aan de hand en leidde het een nieuwe wereld in: die van het keiharde professionele voetbal aan de Europese top. Hij smeedde aan een uniek elftal dat de hardheid van Israel en Laseroms koppelde aan de brille van Moulijn en het inzicht van Van Hanegem. Kloppend hart van dat team was de linie Wim Jansen-Van Hanegem-Franz Hasil. Het werd het beste middenveld van Europa genoemd.
Maar wie was de stoïcijnse man die dit allemaal had uitgedokterd? Hoe zat Ernst Happel in elkaar? En op welke wijze bereikte hij het grootste succes in Feyenoords geschiedenis? Op deze dvd komen insiders uit binnen- en buitenland aan het woord over Feyenoord grootste trainer ooit: Ernst Happel.
Bestel online

Bestel hier deze DVD
op de site van
Bol.com!

Feyenoord - Ernst Happel
Feyenoord
Ernst Happel
 

 

Feyenoord - Het Legioen
Beschrijving:
Feyenoord is beroemd om zijn successen, om zijn stadion maar vooral om zijn supporters. Daarom staat het Legioen centraal op deze DVD. Waarom speelt Feyenoord zo'n prominente rol in de levens van zo veel mensen? Welke magnetische werking gaat er uit van het grote stadion aan de Maas? En wat is dat eigenlijk precies: het Feyenoord gevoel? Op deze DVD proberen supporters van verschillende pluimage antwoord te geven op die vragen. Het resultaat is een serie portretten van mannen en vrouwen met verschillende leeftijden, achtergronden en levensstijlen, maar met één grote gezamelijke passie: de onpeilbare liefde voor Feyenoord.
Openhartig praten ze over de hoogte- en dieptepunten in hun supportersbestaan, over de vreugde maar ook over de pijn die hun club kan veroorzaken en over de grote aantrekkingskracht van de enige echte volksclub van Nederland: Feyenoord.
Bestel online

Bestel hier deze DVD
op de site van
Bol.com!

Feyenoord - Het Legioen
Feyenoord
Het Legioen
Feyenoord - Kiprich/Moulijn
Beschrijving:
Het Feyenoord legioen heeft nooit een grotere lieveling gehad dan Coen Moulijn. De wonderdribbelaar, die met één geniale beweging jaren achtereen De Kuip liet volstromen, was een voetballer zoals ze maar zelden voorkomen: exceptioneel getalenteerd en bijzonder in elke actie die hij maakte, maar gelijktijdig ook bescheiden en zeer aanraakbaar. Die combinatie van eigenschappen maakte van Coen Moulijn een onweerstaanbaar clubicoon. Het Legioen is altijd zeer uitgesproken geweest in zijn voorkeuren voor idolen. Een van de beste voorbeelden is de uitzinnige populariteit die Jozsef Kiprich in de jaren negentig in De Kuip genoot. Kiprich was, evenmin als Moulijn, in de wieg gelegd om ster te zijn. Maar juist dat maakte hem zo onweerstaanbaar voor de supporters. Op deze DVD komen ze allebei uitgebreid aan bod en wordt geprobeerd te achterhalen waar zij hun overweldigende populariteit op de tribunes aan te danken hadden.
Bestel online

Bestel hier deze DVD
op de site van
Bol.com!

Feyenoord - Kiprich/Moulijn
Feyenoord Kiprich/Moulijn
 

 

Willem Van Hanegem - Willems Wereld 
Beschrijving:
Deze dvd box inclusief fotoboek, met ruim 5 uur aan bijzondere beelden van De Kromme, is onmisbaar, een must have voor de echte voetballiefhebber. In het fotoboek staan tientallen foto's, waaronder exclusieve privébeelden, van het kleurrijke leven van de speler, de trainer en de mens Willem van Hanegem.
DE SPELER
Willem van Hanegem wordt als één van de beste voetballers gezien die Nederland in haar rijke voetbalhistorie heeft voortbracht. Met zijn magnifieke linkerbeen betoverde hij het nationale en internationale voetbalpubliek. Van Hanegem speelde in 21 seizoenen profvoetbal en kan met drie landskampioenschappen, twee KNVB bekers, een UEFA Cup, een Europa cup 1 en de Wereldbeker voor clubteams trots zijn op zijn palmares. Beleef opnieuw alle unieke momenten uit de spelerscarrière van Van Hanegem uit de periode 1962 t/m 1983.
DE TRAINER
Na zijn voetbalcarrière besluit Willem van Hanegem de cursus coach betaald voetbal te volgen. Zijn grootste succes als trainer behaalt hij in Rotterdam bij Feyenoord. Hierna volgen de clubs Al-Hilal in Saoedi-Arabië, AZ en Sparta. In 2002 tekent hij een contract als assistent-bondscoach naast Dick Advocaat. Van 1 juli 2007 t/m 23 december 2008 keert Van Hanegem terug op de velden van FC Utrecht als trainer.
Bestel online

Bestel hier deze DVD
op de site van
Bol.com!

Willem Van Hanegem - Willems Wereld
Willem Van Hanegem Willems Wereld
 

 

De Spitsen van PSV
Beschrijving:
Portretten van een elftal PSV spitsen: Coen Dillen, Willy van der Kuylen, Ralf Edström, Hallvar Thoresen, Jurrie Koolhof, Romario De Souza Faria, Luc Nilis, Ronaldo Luiz Nazario Da Lima, Ruud van Nistelrooy, Mateja Kezman, Jan Vennegoor of Hesselink.  Interviews met diverse PSV vedetten. Als extra: Nog meer top spitsen met doelpunten van o.a. Wim Kieft, Hans Gilhaus, Jefferson Farfan, Piet Fransen, Trefer Ford, Ruud Geels, John Bosman, Erik Meijer e.a.
Booklet: met overzicht van alle 40 PSV Top spitsen.
Bestel online

Bestel hier deze DVD
op de site van
Bol.com!

Spitsen van PSV, De
De Spitsen van PSV
 

 

Psv - Het Succes Van 1988
Beschrijving:
In het voorjaar van 1988 volbrengt PSV een unieke trilogie die wordt beschouwd als het historisch hoogtepunt van de club. Het team van de jonge trainer Guus Hiddink wordt achtereenvolgens landskampioen, bekerwinnaar en verovert de Europa Cup 1.
Precies twintig jaar later kijkt PSV terug op het ongekende succes van 1988. Aan het woord komen alle hoofdrolspelers van toen en worden alle belangrijke wedstrijden getoond, inclusief veel origineel materiaal dat nog niet eerder is verzameld. Het resultaat is een bijzonder beelddocument dat supporters die het seizoen hebben meegemaakt terugbrengt in de tijd en jongere fans een zeer gedetailleerde kijk geeft op het gouden jaar van PSV.
'PSV het succes van 1988' is een dubbel-dvd met meer dan 300 minuten aan historisch en actueel materiaal, inclusief interviews met de helden van toen, de integrale uitzending van de Europa Cup 1-Finale en bijzondere beelden van de huldiging en het feest na afloop. PSV-supporters en voetballiefhebbers zullen tijdloos genieten van deze uitgebreide reconstructie die het volledige verhaal van het seizoen 1987-1988 vertelt.
Bestel online

Bestel hier deze DVD
op de site van
Bol.com!

Psv - Het Succes Van 1988
Het Succes van 1988
     
Wiel Coerver - De Complete Werken (4DVD)
Trainer/Coach deel 1 t/m 4
Regio: 2 (geschikt voor Europa & Japan)
Releasedatum: 22.08.2006
EAN: 8715664037256
Beschrijving:
Als trainer was Wiel Coerver succesvol met onder meer Sparta en NEC, terwijl hij Feyenoord in 1974 de landstitel en de UEFA Cup bezorgde. In de jaren tachtig ontwikkelde de gedreven trainer / coach unieke oefenstof die vooral gericht was op de technische ontwikkeling van jeugdige spelers. Zijn trainingen kregen overal ter wereld navolging, zijn boeken en video's werden in vele talen uitgegeven. Maar enkele jaren geleden realiseerde de trainingsgoeroe zich dat die oefenstof slechts een klein onderdeel vormt van de kwaliteiten die nodig zijn om een topspeler te worden. Daarom bedacht hij oefeningen waarbij die kwaliteiten optimaal worden getraind: het individueel passeren van een of meer tegenstanders, het controleren en domineren van de een-tegen-een situatie en het creeeren van een scoringskans. Daarbij ontwikkelen de spelertjes als vanzalf hun start-, sprint- en handelingssnelheid, hun balgevoel en traptechniek.Coerver werkte in totaal een jaar lang in Cairo met Egyptische spelertjes vanaf zes jaar die na die periode allenover een uitstekende traptechniek beschikken - zowel met links als rechts - terwijl ze alle kwaliteiten die onmisbaar zijn om een scoringskans te creeeren, tot in de perfectie beheersten.Door het verwerven van die kwaliteiten werden ze bovendien mentaal veel sterker. Op deze vier DVD's zijn bijna 400 oefeningen in beeld gebracht die jongens en meisjes van alle leeftijden kunnen uitvoeren. De DVD's vormen het levenswerk van de trainer/coach Wiel Coerver.
  Bestel online

Bestel hier deze DVD
op de site van
Bol.com!

Wiel Coerver - De Complete Werken (4DVD)
Wiel Coerver
De Complete Werken (4DVD)
     
Ajax Historie (2DVD)
2 items | Speelduur: 255 Min.
Regio: 2 (geschikt voor Europa & Japan)
Releasedatum: 08.08.2007
EAN: 7321932865004
Beschrijving:
De Ajax Historie is de eerste van 4 DVD-uitgaven uit de Ajax Collection. Alle memorabele Ajax-momenten uit de grootse historie van de Amsterdamse trots komen voorbij op deze waanzinnige dubbel-DVD. Vanaf de oprichting op 18 maart 1900 heeft Ajax grote successen geboekt en wellicht nog grotere spelers voortgebracht die allemaal de revue passeren in De Ajax Historie. Van het spelersdebuut van Rinus Michels in 1947, tot de succesvolle eerste wedstrijd van Johan Cruijff in 1964. Van de drie achtereenvolgende overwinningen in de finale van de Europa Cup I in de jaren zeventig, tot aan de winst in de UEFA Champions League en de Wereld Beker van 1995 is geen moment verloren gegaan. Nu zijn ze voor het eerst op deze prachtige DVD's vereeuwigd! Beleef opnieuw de hoogtepunten van Ajax-wedstrijden door de jaren heen, bekijk de mooiste acties van legendarische spelers als Johan Cruijff, Marco Van Basten, Dennis Bergkamp en Jari Litmanen en geniet ruim vier uur lang van De Ajax Historie!
  Bestel online

Bestel hier deze DVD
op de site van
Bol.com!

Ajax Historie (2DVD)
Ajax Historie (2DVD)
     
Ajax - De Gouden Jaren (2DVD)
2 items | Speelduur: 195 Min.
Regio: 2 (geschikt voor Europa & Japan)
Releasedatum: 08.08.2007
EAN: 7321932865028
Beschrijving:
Het 3e deel uit de Ajax Collection. Alle hoogtepunten uit de succesvolle vroege jaren '70 op 2 DVD's: De nationale competitie; Topspelers als Cruijff, Swart en Neeskens; De europese trilogie (3x winst, Europacup I).
  Bestel online

Bestel hier deze DVD
op de site van
Bol.com!

Ajax - De Gouden Jaren (2DVD)
Ajax
De Gouden Jaren
(2DVD)
     
Ajax - 1995
2 items | Speelduur: 235 Min.
Regio: 2 (geschikt voor Europa & Japan)
Releasedatum: 08.08.2007
EAN: 7321932865011
Beschrijving:
In 1995, het tweede deel uit de vierdelige Ajax Collection, staat het extreem succesvolle Ajax-jaar 1995 centraal. Door het winnen van het nationale kampioenschap en de supercup, de UEFA Champions League en tenslotte de Wereld Beker werd Ajax door de talentvolle selectie van trainer Louis van Gaal weer op het hoogste voetbal-niveau getild. Alle hoogtepunten van dit superjaar staan op deze dubbel-DVD. Geniet opnieuw van spelers als Jari Litmanen, Patrick Kluivert, Frank en Ronald de Boer, Danny Blind en Marc Overmars. Beleef de successen van de in 1995 afscheid nemende sterspeler Frank Rijkaard, die met zijn brok aan ervaring de aanwijzingen van Van Gaal kon doorvertalen op het veld. Bekijk opnieuw de volledige UEFA Champions League-finale tegen AC Milan. 1995 is het ultieme document op DVD waarop voor altijd is vastgelegd hoe de jonge Ajax-selectie van de jaren '90de wereld verbaasde met gedurfd aanvallend spel en zichzelf beloonde met de grootste internationale prijzen!
  Bestel online

Bestel hier deze DVD
op de site van
Bol.com!

Ajax - 1995
Ajax - 1995
     
Amando A Maradona door Javier Martín Vázquez
Speelduur: 92 Min.
Regio: 2 (geschikt voor Europa & Japan)
Releasedatum: 30.10.2006
EAN: 8717306270496
Klantenbeoordeling bol.com: uitstekend
Beschrijving:
Wat is de overeenkomst tussen een voetballende jongen in de sloppenwijk van Fiorito en de eigenaar van een restaurant in Napels? En wat is de overeenkomst tussen 500 mensen die 'kerstmis' vieren op 30 oktober en 25 voetbalfans die trots hun tatoeages laten zien? Ze houden allemaal van Diego Armando Maradona! 'Amando a Maradona' van Javier Vasquez laat Diego zelf aan het woord over zijn leven en passie voor het voetbal en brengt ons bij de ongekende adoratie en fascinatie van zijn 'volgelingen'. De film die in o.a. Napels, Barcelona, Cuba, Buenos Aires en Rio de Janeiro is opgenomen geeft een bijzonder beeld van de man die al vele hoogte- en dieptepunten in zijn leven kende en die met trots tatoeages van Fidel Castro, Che Guevara en zijn dochters draagt. VOLKSKRANT - Ronald Ockhuysen: "Amando a Maradona is een stijlvolle productie, die heen en weer schommelt tussen adoratie en verbazing". LA NACIÓN: "Een onvergetelijk document - nostalgisch en onderhoudend." CLARIN: "Authentiek en onderhoudend - over het raadselachtige leven van Diego."
Mening klant bol.com:
Super!
Wat een geweldige voetballer en wat een waanzinnig meeslepend verhaal. De film laat het hele leven zien van de beste voetballer allertijden met al z'n ups en downs. Ook als niet 'diehard' voetbal fan heb ik waanzinnig van deze film genoten. Je krijgt ook respect voor Maradona als mens. De man is zo puur en dat is erg goed weergegeven door de makers.
Mening klant bol.com:
Kippenvel!
Deze film moet je zien! Maradona's liefde voor de bal is zo intens, de latijns-amerikaanse emotie zo heftig, de prachtige Argentijnse en Cubaanse klanken zo mooi, dat ik voortdurend kippenvel kreeg. Je gaat ook anders naar zijn WK van '94 kijken. Hij heeft zeker niet bewust drugs genomen.
  Bestel online

Bestel hier deze DVD
op de site van
Bol.com!

Amando A Maradona
Amando A Maradona
     
Dennis Bergkamp
Sport Classics
Beschrijving:
Sport Classics brengt een overzicht van de vele fraaie doelpunten en acties van Dennis Bergkamp uit de Ajax-periode en uit het Nederlands Elftal, die hem z'n internationale naam en faam hebben bezorgd. Maar het is ook een kennismaking met het leven van een topsporter in een buitengewoon spannende periode waarin onder andere de miljoenentransfer naar Inter Milan werd beklonken die hem tot één van de duurste voetballers ter wereld heeft gemaakt.
Dennis Bergkamp, de hoofdrolspeler van deze film, zorgt voor magische momenten op de voetbalvelden. In een fractie van een seconde versnelt hij zijn lichtvoetige pas. De bal lijkt zich te schikken naar de wensen van zijn meester. Ademloos kijken we naar zijn tempoversnelling die de verdediging verschalkt. De bal vertrekt van zijn voet om een ogenblik later het net te beroeren. We zien de voorbereidingen, de wedstrijdspanning en hoe hij omgaat met de verplichtingen en de hoog gespannen verwachtingen van het publiek en de media.
  Bestel online

Bestel hier deze DVD
op de site van
Bol.com!

Dennis Bergkamp
Dennis Bergkamp
 

 

   
Dennis Bergkamp
100 Fantastische Goals
Klantenbeoordeling bol.com: uitstekend
Beschrijving:
Op zeventienjarige leeftijd werd Bergkamp door Johan Cruijff uit de A-junioren van Ajax gehaald en voor de A-selectie geselecteerd. Na 239 goals voor Ajax wachtte voor 'goudhaantje' een buitenlands avontuur bij Inter Milan waar Bergkamp niet optimaal tot zijn recht kwam. Op 20 juni 1995 werd Bergkamp gecontracteerd door Arsenal voor het destijds astronomische bedrag van £7.5 miljoen pond (ca. 11 miljoen Euro). Hij werd hiermee niet alleen de best betaalde voetballer van de Engelse Premier League, maar door het andere voetbalklimaat kreeg hij eindelijk weer de kans om zijn kwaliteiten als voetballer aan het grote publiek te tonen. Bij Arsenal leefde Bergkamp op. Hij won de fans van 'boring' Arsenal voor zich met zijn fluwelen techniek. Deze officiële Arsenal DVD is een eerbetoon aan Dennis Bergkamp en laat 100 goals zien die hij voor Arsenal maakte - de één nog oogstrelender dan de ander. Hij bereikte de magische grens van 100 goals in de FA-cup wed strijd tegen Oxford United in het seizoen 2002/2003. Kijk en geniet telkens weer van de fantastische goals van deze top 'Gunner' en een van Nederlands beste voetballers aller tijden.
Mening klant bol.com:
Schitterend.
Mening klant bol.com:
Wat een voetballer.
Mening klant bol.com:
Fantastisch.
Mooiste dvd ooit. Schitterende doelpunten. Echt genieten.
Mening klant bol.com:
Wat een wereldgoals maakt Dennis! Alle juweeltjes staan erop - 100 keer raak!
  Bestel online

Bestel hier deze DVD
op de site van
Bol.com!

Dennis Bergkamp - 100 Fantastische Goals
Dennis Bergkamp
100 Fantastische Goals
 

 

   
Johan Cruijff - Nr. 14
Meester van de Effectrijke Bal
Beschrijving:
Johan Cruijff is zonder enige twijfel de grootste voetballer uit de Nederlandse geschiedenis. In de jaren '70 vormde Johan Cruijff alias nummer 14 tezamen met de onvergetelijke Ajaxcieden piet Keizer, Sjaak Swart en Johan Neeskens het meest besproken voetbalteam in de hele wereld. de meester van het onnavolgbare spel heeft in 1972 zijn meeste successen bij Ajax behaald. Toen heeft Ajax in een seizoen de nederlandse beker, de Europacup 1 en de Wereldbeker gewonnen. Uit al deze evenementen zijn in deze film uitvoerige reportages te zien over de absolute wereldster: Nummer 14.
  Bestel online

Bestel hier deze DVD
op de site van
Bol.com!

Johan Cruijff - Nr. 14
Johan Cruijff
Nr. 14
Maarten de Vos
 

 

   
Feyenoord - Van Het Begin Tot Heden (2 DVD)
Hoogtepunten Uit De Voetbalhistorie Van Feyenoord
Klantenbeoordeling bol.com: uitstekend
Beschrijving:
Alle unieke Internationale successen en Nationale prijzen van Feyenoord zijn terug te vinden op deze video/dvd, de Europa Cup één, de Wereldbeker en de UEFA CUP. Van Coen Moulijn in zwart-wit, via de kleurrijke Willem van Hanegem naar de vlammende vrije trappen van Pierre van Hooijdonk. Alle hoogtepunten komen voorbij in het Feyenoord Historisch Overzicht.
Mening klant bol.com:
Wat een dubbel DVD! Koop ik de jaaroverzicht van Feyenoord zie ik er een Feyenoord Historisch overzicht in staan. Ik natuurlijk kopen en opent 'ie met Mijn Feyenoord ove 5 speakers, wat een emotie en wat een geschiedenis, ja de eerste Nederlandse Club die de Europa cup heeft gewonnen, de eerste ploeg die 2x de UEFA CUP en het mooiste stadion van de hele wereld en ga zomaar door. Ja met deze DVD voel ik thuis als of ik in de kuip zit. Ja mijn legioen mijn Feyenoord!
Mening klant bol.com:
Veel mooie en ontroerende momenten.
Mening klant bol.com:
Super. Feyenoord is de club iedere fan behoort dit thuis te hebben. 
  Bestel online

Bestel hier deze DVD
op de site van
Bol.com!

Feyenoord - Van Het Begin Tot Heden (2 DVD)
Feyenoord - Van Het Begin Tot Heden (2 DVD)
Feyenoord
 
 
Start: augustus 2005 Laatst gewijzigd op: 20 september 2020