Deze site maakt gebruik van: Cookies
 
 
Feyenoord boeken
 
100 Jaar Feyenoord
1908-2008
Hardcover | 640 pagina's | Uitgeverij De Buitenspelers | 2008
Beschrijving:
Het officiële jubileumboek bevat 640 pagina's en is ruim vier kilo zwaar. Naast de meeslepende verhalen over het spel, de spelers en de ontwikkelingen van jaar tot jaar binnen Feyenoord, zijn in een toegevoegd beeld- en wedstrijdoverzicht, alle officiële duels tussen 1908 en 2008 terug te vinden. Alle doelpunten en alle spelers die in Feyenoord 1 hebben gespeeld, zijn in chronologische volgorde van wedstrijd tot wedstrijd te volgen. Duizend, veelal exclusieve foto's completeren dit jubileumboek dat een must is voor elke rechtgeaarde Feyenoorder.
Recensie:
De populaire volksclub Feyenoord uit Rotterdam bestaat in 2008 honderd jaar. In een prachtig vormgegeven boek is deze eeuw tot leven gebracht: een historisch overzicht van de voetbalclub waarvan zoveel supporters houden. De sportieve prestaties krijgen de nadruk. De redactie is erin geslaagd in dit jubileumboek kritisch terug te kijken, maar ook vooruit te kijken naar de toekomst. Lezend waan je jezelf in een Feyenoordmuseum. De hoogtepunten, de kampioenschappen en de winst van de Europacups (1970, 1974, 2002), worden formidabel beschreven en geillustreerd met foto's. Je leeft zo mee met triomfen en nederlagen. Spelers, trainers, voorzitters en supporters, iedereen komt aan het woord. Feyenoord iconen als Linssen, Moulijn, Van Hanegem en Kuijt worden mooi beschreven. Zelfs Ajaxcied en rivaal Cruijff, die precies een seizoen Feyenoorder was, komt aan bod. Honderden historische foto's uit de archieven illustreren de verhalen, de uitslagen en de anekdotes. Een meesterwerk van de bovenste plank dat liefhebbers in een adem uit zullen lezen.
(NBD|Biblion recensie, Bert Tielemans)
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

100 Jaar Feyenoord
100 Jaar
Feyenoord
     
Hand in hand kameraden door Jan Oudenaarden
de geschiedenis van 100 jaar Feyenoord in meer dan 100 verhalen
Paperback | 312 pagina's | Uitgeverij Van Gennep | februari 2008
Beschrijving:
· Hoe de allereerste wedstrijd Feyenoord en Ajax (1921) na een protest eindigde in gelijkspel. · Hoe Henk Schouten moppen tapte met prins Bernhard na een wedstrijd in Soestdijk om de Prins Bernhard wisselbeker. · Hoe in 1959 voorkomen werd dat Coen Moulijn naar Barcelona ging. Het zijn maar een paar voorbeelden van de prachtige verhalen die Jan Oudenaarden verzamelde uit de honderdjarige geschiedenis van Feyenoord.
Op een levendige en directe manier vertellen de persoonlijke verhalen ' afkomstig uit zowel officiële als particuliere archieven, uit boeken, kranten en tijdschriften ' de boeiende geschiedenis van de volksclub bij uitstek. Spelers, trainers, bestuurders, supporters en tegenstanders uit heden en verleden komen aan het woord.
Recensie:
Ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van Feyenoord verzamelde de Rotterdamse auteur Jan Oudenaarden 120 verhalen uit de geschiedenis van de club. De gekozen verhalen worden kort ingeleid door Oudenaarden en beslaan de hele geschiedenis in chronologische volgorde. Er zijn verhalen van spelers, journalisten, trainers, bestuursleden en supporters. Ze beslaan vrijwel alle aspecten van de clubhistorie: de oprichting, de fusies met andere clubs, de bouw van het stadion, de periode tijdens de oorlog, de nationale en internationale successen en dieptepunten. De gekozen opzet nodigt uit tot grasduinen, waarbij geleidelijk een overzicht van de clubhistorie ontstaat. Oudenaarden heeft enkele interessante documenten die niet eerder gepubliceerd zijn, opgedoken. Onvermijdelijk zijn een aantal hiaten. Zo ontbreekt de klassieker van Hugo Borst 'De coolsingel bleef leeg'. Het boek verschijnt in de reeks 'De Nederlandse geschiedenis in 1001 verhalen', die vooral een regionaal en thematisch karakter heeft. Oudenaarden verzorgde hierin eerder het deel 'De Rotterdamse geschiedenis in meer dan 100 verhalen'.
(NBD|Biblion recensie, L. van der Hulst)
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Hand in hand kameraden
Hand in hand kameraden
Jan Oudenaarden
 

 

   
Feyenoord 100 jaar, het moet eens gezegd door Jaap Martens
het moet eens gezegd !
Paperback | 206 pagina's | Free Musketeers | mei 2008
Beschrijving:
Het boek is een autobiografie en gaat over het leven van een Feyenoordsupporter die de geschiedenis van Feyenoord beschrijft vanaf 1930. Hij is echter niet een Feyenoorder die alles maar slikte wat er van en door Feyenoord gepresenteerd werd maar ook kritische kanttekeningen maakt over bv. Willem van Hanegem, Johan Derksen en meerdere hedendaagse journalisten. Daarnaast is hij kritisch richting Feyenoord, o.a. het bestuur, de trainers en over een aantal beslissingen die er in die jaren is genomen. Ook vergelijkt hij dikwijls Feyenoord met Ajax, waarbij de laatst genoemde club er beslist niet altijd gunstig uitkomt.
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Feyenoord 100 jaar, het moet eens gezegd
Feyenoord 100 jaar, het moet eens gezegd
Jaap Martens
 

 

   
Feyenoord - Ernst Happel
Beschrijving:
Weinig trainers hebben tijdens hun verblijf in De Kuip zo veel aan de verbeelding overgelaten als Ernst Happel, de coach wiens naam voor altijd is verbonden aan het jubeljaar 1970. Altijd bleef hij de mysterieuze wondertrainer, de man van weinig woorden, van tactische meesterzetten, ondoorgrondelijke commentaren en een persoonlijk credo dat de club Feyenoord past als een handschoen: Kein geloel, fussballen!
Happel nam Feyenoord in 1969 aan de hand en leidde het een nieuwe wereld in: die van het keiharde professionele voetbal aan de Europese top. Hij smeedde aan een uniek elftal dat de hardheid van Israel en Laseroms koppelde aan de brille van Moulijn en het inzicht van Van Hanegem. Kloppend hart van dat team was de linie Wim Jansen-Van Hanegem-Franz Hasil. Het werd het beste middenveld van Europa genoemd.
Maar wie was de stoïcijnse man die dit allemaal had uitgedokterd? Hoe zat Ernst Happel in elkaar? En op welke wijze bereikte hij het grootste succes in Feyenoords geschiedenis? Op deze dvd komen insiders uit binnen- en buitenland aan het woord over Feyenoord grootste trainer ooit: Ernst Happel.
  Bestel online

Bestel hier deze DVD
op de site van
Bol.com!

Feyenoord - Ernst Happel
Feyenoord
Ernst Happel
 

 

   
Feyenoord - Het Legioen
Beschrijving:
Feyenoord is beroemd om zijn successen, om zijn stadion maar vooral om zijn supporters. Daarom staat het Legioen centraal op deze DVD. Waarom speelt Feyenoord zo'n prominente rol in de levens van zo veel mensen? Welke magnetische werking gaat er uit van het grote stadion aan de Maas? En wat is dat eigenlijk precies: het Feyenoord gevoel? Op deze DVD proberen supporters van verschillende pluimage antwoord te geven op die vragen. Het resultaat is een serie portretten van mannen en vrouwen met verschillende leeftijden, achtergronden en levensstijlen, maar met één grote gezamelijke passie: de onpeilbare liefde voor Feyenoord.
Openhartig praten ze over de hoogte- en dieptepunten in hun supportersbestaan, over de vreugde maar ook over de pijn die hun club kan veroorzaken en over de grote aantrekkingskracht van de enige echte volksclub van Nederland: Feyenoord.
  Bestel online

Bestel hier deze DVD
op de site van
Bol.com!

Feyenoord - Het Legioen
Feyenoord
Het Legioen
 

 

   
Feyenoord - Kiprich/Moulijn
Beschrijving:
Het Feyenoord legioen heeft nooit een grotere lieveling gehad dan Coen Moulijn. De wonderdribbelaar, die met één geniale beweging jaren achtereen De Kuip liet volstromen, was een voetballer zoals ze maar zelden voorkomen: exceptioneel getalenteerd en bijzonder in elke actie die hij maakte, maar gelijktijdig ook bescheiden en zeer aanraakbaar. Die combinatie van eigenschappen maakte van Coen Moulijn een onweerstaanbaar clubicoon. Het Legioen is altijd zeer uitgesproken geweest in zijn voorkeuren voor idolen. Een van de beste voorbeelden is de uitzinnige populariteit die Jozsef Kiprich in de jaren negentig in De Kuip genoot. Kiprich was, evenmin als Moulijn, in de wieg gelegd om ster te zijn. Maar juist dat maakte hem zo onweerstaanbaar voor de supporters. Op deze DVD komen ze allebei uitgebreid aan bod en wordt geprobeerd te achterhalen waar zij hun overweldigende populariteit op de tribunes aan te danken hadden.
  Bestel online

Bestel hier deze DVD
op de site van
Bol.com!

Feyenoord - Kiprich/Moulijn
Feyenoord Kiprich/Moulijn
 

 

   
Willem Van Hanegem - Willems Wereld 
Beschrijving:
Deze dvd box inclusief fotoboek, met ruim 5 uur aan bijzondere beelden van De Kromme, is onmisbaar, een must have voor de echte voetballiefhebber. In het fotoboek staan tientallen foto's, waaronder exclusieve privébeelden, van het kleurrijke leven van de speler, de trainer en de mens Willem van Hanegem.
DE SPELER
Willem van Hanegem wordt als één van de beste voetballers gezien die Nederland in haar rijke voetbalhistorie heeft voortbracht. Met zijn magnifieke linkerbeen betoverde hij het nationale en internationale voetbalpubliek. Van Hanegem speelde in 21 seizoenen profvoetbal en kan met drie landskampioenschappen, twee KNVB bekers, een UEFA Cup, een Europa cup 1 en de Wereldbeker voor clubteams trots zijn op zijn palmares. Beleef opnieuw alle unieke momenten uit de spelerscarrière van Van Hanegem uit de periode 1962 t/m 1983.
DE TRAINER
Na zijn voetbalcarrière besluit Willem van Hanegem de cursus coach betaald voetbal te volgen. Zijn grootste succes als trainer behaalt hij in Rotterdam bij Feyenoord. Hierna volgen de clubs Al-Hilal in Saoedi-Arabië, AZ en Sparta. In 2002 tekent hij een contract als assistent-bondscoach naast Dick Advocaat. Van 1 juli 2007 t/m 23 december 2008 keert Van Hanegem terug op de velden van FC Utrecht als trainer.
  Bestel online

Bestel hier deze DVD
op de site van
Bol.com!

Willem Van Hanegem - Willems Wereld
Willem Van Hanegem Willems Wereld
 

 

   
Kameraden door Anouk Glaudemans
beeld van de harde kern van Feyenoord
Hardcover | 158 pagina's | Inmerc | juni 2008
Beschrijving:
KAMERADEN brengt de harde kern van Feyenoord in beeld. Deze supporters steunen hun club onvoorwaardelijk; ze sterven bij wijze van spreken voor het rood-witte shirt. De mannen zijn tussen zeventien en zeventig jaar en ze hebben drie gemeenschappelijke liefdes: vriendschap, Feyenoord en Rotterdam. De harde kern is een levenswijze. De liefde voor Feyenoord verbindt de vriendengroepen uit verschillende generaties. Aan die verbroedering maakt geen stadionverbod een einde. Kees Spruijt legde één jaar uit het leven van de harde kern vast: werk, school, (gezins)leven, vriendschap, onuitputtelijk feestgedrag en de onderlinge sociale controle. Zijn beelden geven een fascinerend inzicht in de manier waarop deze jongens en mannen in het leven staan.
Recensie:
Fotograaf Kees Spruijt brengt in dit boek de wereld van de harde kern van Feyenoord hooligans in beeld. Een jaar lang trok hij op met verschillende groepen en generaties hooligans en fotografeerde hen bij wedstrijden, feesten en hun dagelijkse leven. De fotograaf heeft duidelijk het vertrouwen van de jongens en mannen uit deze gesloten wereld gewonnen. Uit de foto's spreekt een harde wereld van agressie waarbij de onderlinge verbondenheid erg belangrijk is. Het lidmaatschap van de harde kern gaat verder dan het normale supporterschap, ook buiten het voetbal bestaat er een sterke onderlinge band. Spruijt toont de hooligans op een manier zoals zij zichzelf graag zien. Hiermee is de nuance wat zoek: ondanks de door hen beleden clubliefde is het gedrag van de hooligans vaak schadelijk voor de club. Met een kritisch en moedig voorwoord van voetbalanalist Johan Derksen, zelf vaak mikpunt van agressie en bedreigingen.
(NBD|Biblion recensie, L. van der Hulst)
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Kameraden
Kameraden
Anouk Glaudemans
 

 

   
Legioen! door Peter Blokdijk & B. Warbroek
de eeuwige liefde voor Feyenoord 1908-2008
Hardcover | 208 Pagina's | Uitgeverij De Fontein
ISBN10: 9026123582 | ISBN13: 9789026123580
Beschrijving:
Op 19 juli 2008 viert Feyenoord haar honderdjarig bestaan, samen met haar toegewijde aanhang: het Legioen. Geen enkele voetbalclub in Nederland heeft een loyalere achterban dan Feyenoord. Door dik en dun, in voor- en tegenspoed, bij de vele hoogtepunten maar ook dieptepunten: altijd staat het Legioen vierkant achter zijn club. Elke twee weken stroomt de Kuip vol met 50.000 trouwe supporters, uit het hele land.
Peter Blokdijk en Boudewijn Warbroek hebben in de loop van vele jaren honderden supporters geïnterviewd over de plaats die Feyenoord in hun leven inneemt. Voor de een redde de club haar leven, de ander werd supporter op doktersvoorschrift en een derde vertelt over hoe haar vader, samen met vier vrienden, 100 jaar geleden de club oprichtte.
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Legioen!
Legioen!
Peter Blokdijk
 

 

   
Feyenoord de top en flop 100 door Hugo Borst & Johan Derksen
de sterren en miskopen
Hardcover | 142 Pagina's | Nieuw Amsterdam
ISBN10: 9079254010 | ISBN13: 9789079254019
Klantenbeoordeling bol.com: uitstekend
Mening klant bol.com:
Top!
Ik heb dit boek in de winkel zien liggen (heel mooi boek), heb toen getwijfeld of ik hem zou kopen of niet. Omdat ik al teveel kerstinkopen had gedaan toch maar niet gekocht. 2 dagen later stiekem maar weer via bol.com besteld! Toch makkelijk die internetwinkels. Geweldig!
Mening klant bol.com:
Historische klasse.
Geweldig wat Derks,Borst en Spaan beschrijven. Volop genieten van een volksclub op wereldformaat. Je blijft lezen en lezen en lezen en lezen. Iedere voetballiefhebber zou het moeten kopen.
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Feyenoord de top en flop 100
Feyenoord de top en flop 100
Hugo Borst
Johan Derksen


 
   
Feyenoord bedankt ! door R. Bormans
de supporters en hun club
Paperback | 246 Pagina's | SUN | 2004
ISBN: 9058750507
Klantenbeoordeling bol.com: uitstekend
Beschrijving:
Dit boek gaat over supporters en hun club: Feyenoord. Het accent ligt nu eens niet op de hooligans (hoewel zij bepaald niet worden overgeslagen); alle verschillende supportersgroepen met de bijbehorende subculturen komen aan bod. Bormans is zelf een fanatieke supporter die elke wedstrijd in De Kuip op de tribune zit. Hij laat de supporters aan het woord, wat een boek vol malse uitspraken oplevert.
Recensie:
De titel is ontleend aan het lied dat door de Kuip galmde na de winst op Borussia Dortmund in de UEFA-cup-finale. De schrijver, socioloog en Feyenoord-supporter, heeft een levendige schrijfstijl. Het boek bestaat uit drie delen. In het eerste deel wordt in vogelvlucht de historie behandeld. Daarna komt de betekenis van deze voetbalclub voor het leven van verschillende supporters aan bod. In dit gedeelte zijn alleen de supporters aan het woord. Zij beschrijven het typische Feyenoord-gevoel en de aversie tegen vooral Ajax. Ook de teksten die gezongen worden door het legioen zijn letterlijk weergegeven. In het laatste deel behandelt de schrijver de stormachtige ontwikkelingen in de voetbalwereld en de invloed hiervan op de voetbalbeleving en het Feyenoord-gevoel. Hierbij moet gedacht worden aan de vercommercialisering van de voetbalsport en de invloed van het Bosman-arrest. De boeiende tekst wordt opgefleurd door ooggetuigenverslagen en enkele zwartwitfoto's. Wat duidelijk naar voren komt is dat Feyenoord een volksclub is waar kameraadschap, de mouwen opstropen en niet naast je schoenen lopen hoog in het vaandel staan. 'Feyenoord bedankt' is een boek voor en door supporters geworden.
(Biblion recensie, Erwin Tuinstra)
Mening klant bol.com:
Het boek over de supportes van Feyenoord.
Een prima boek, ook voor de niet Feyenoord fans, over het leven en gevoel van de Feyenoord supporter. Niet sensationeel maar onpartijdig wetenschappelijk geschreven. Leest evenwel erg prettig weg! Een erg plezierig boek voor de vakantie.
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Feyenoord bedankt !
Feyenoord bedankt
Ralf Bormans
 

 

   
De Coolsingel bleef leeg door Hugo Borst
het klassieke boek over Feyenoord
Hardcover | 294 Pagina's | Nieuw Amsterdam | 2006
ISBN: 9046800520
Klantenbeoordeling bol.com: uitstekend
Beschrijving:
Voetbalklassieker eindelijk weer leverbaar; met nieuw voorwoord.
Bijna tien jaar geleden verscheen De Coolsingel bleef leeg in een Hard gras-special. Het werd genomineerd voor De Gouden Uil, een literatuurprijs ? een unicum voor een boek over voetbal.
Een seizoen lang volgde Hugo Borst Feyenoord op de voet, zoals in Nederland niet eerder was vertoond. Minutieus beschrijft hij wat er allemaal in en om De Kuip gebeurt. Het blijkt een bizar, tumultueus jaar, met als dieptepunt het ontslag van trainer Wim van Hanegem door voorzitter Jorien van den Herik.
De Coolsingel bleef leeg is te lezen als een spannend verslag van een willekeurige club in een willekeurig voetbalseizoen. Maar het is meer. Het toont hoe meedogenloos de mensen in 'het voetbalwereldje' met elkaar omgaan, met alle spanningen, frustraties en intriges vandien. En dan de supporters! Voor hen is een leven zonder Feyenoord ondenkbaar; voetbal is hun religie, ze geloven en zingen en hopen op een wonder.
Destijds beleefde De Coolsingel bleef leeg drie drukken. Toen die uitverkocht waren, kreeg het boek de cultstatus en dat heeft het tot op de dag van vandaag. Volgens Henk Spaan en Matthijs van Nieuwkerk evenaardde Hugo Borst de Amerikaanse auteur Sam Smith, schrijver van de sportklassieker The Jordan Rules. Alle reden dus voor een heruitgave, voorzien van een nieuwe inleiding.
De pers over 'De Coolsingel bleef leeg'
'Een prachtig boek van zichzelf [...] Een drama van hoge verwachtingen en rauwe werkelijkheid, op de voet gevolgd, zonder één moment in zelfs maar één van alle valkuilen van het sportboek te stappen.' Trouw
Het mooiste voetbalboek van dit jaar, en vermoedelijk ook volgend jaar...' de Volkskrant
Het boeiende en soms ontroerende relaas van een waarnemer die geen genoegen nam met een koude plaats aan de zijlijn.' Het Parool
Mening klant bol.com:
Onthullend.
Dit boek beschrijft het Feyenoord van 95-96. Een boek die laat zien wat er binnen een topclub speelt. Het zit vol verrassingen en het geeft o.a. de situatie weer waarin de trainers hun werk moeten doen. Een must voor de echte Feyenoord fan (ook voor de gewone voetballiefhebber).
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

De Coolsingel bleef leeg
De Coolsingel
bleef leeg
Hugo Borst
 

 

   
Het grote voetbalboek voor Feyenoord-kids door G. Termaat
Hardcover | 95 Pagina's | Bzztoh | 2004
ISBN: 9045303477
Beschrijving:
Ben jij een echte Feyenoord-kid en wil jij alles weten over jouw club? Over de helden van toen en nu? Wie de legendarische Coen Moulijn en Ove Kindvall zijn? Hoeveel doelpunten Pierre van Hooijdonk voor Feyenoord heeft gemaakt? En wie de topscorer aller tijden is? Het grote voetbalboek voor Feyenoord-kids vind je het allemaal!
Recensie:
Feyenoord is een van de succesvolste clubs van ons land. Als eerste Nederlandse club won het de belangrijkste internationale prijzen die er te winnen zijn. Toch wordt de rijke historie van deze Rotterdamse club in slechts twaalf pagina's behandeld. Hierna komen de sterren van toen en nu aan bod. Coen Moulijn en Willem van Hanegem krijgen extra aandacht. De hedendaagse sterren zijn Ebi Smolarek, Thomas Buffel (beiden zijn momenteel geen basisspelers), Dirk Kuyt en Shinji Ono. De grootste verrassing Salomon Kalou wordt helaas niet genoemd. Aan het eind wordt de volledige selectie van het seizoen 2004-2005 getoond. Handtekeningenjagers kunnen hun hart ophalen met de spelerspaspoorten waarbij elke speler zijn paraaf kan zetten. De informatie blijft over het geheel genomen heel oppervlakkig. Een vergelijkbare uitgave is verschenen over Ajax. Vanaf circa 12 jaar.
(Biblion recensie, Erwin Tuinstra)
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Het grote voetbalboek voor Feyenoord-kids
Het grote voetbalboek voor Feyenoord-kids
Gijsbert Termaat
 

 

   
De Feyenoorders door B. Nederlof
Hardcover | 221 Pagina's | Strengholt's Boeken | 2001
ISBN: 9058601161
Beschrijving:
De Kuip vormt sinds mensenheugenis al de voedingsbodem voor kleurrijke voetbaltoppers. De journalist Bert Nederlof, geboren en getogen in Rotterdam, portretteerde 31 Feyenoorders die sinds de oprichting van het profvoetbal in Nederland een belangrijke rol in de geschiedenis van de club hebben gespeeld. Van Coen Moulijn, voor eeuwig Mister Feyenoord, tot Leonardo, de jongste publiekslieveling. Maar ook Wim Jansen, Ove Kindvall, Willem van Hanegem, Ben Wijnstekers, Mario Been, Peter Houtman, John de Wolf en József Kiprich kregen een prominente, plaats in het boek. Dat geldt evenzeer voor Johan Cruijff, Ruud Gullit en Ronald Koeman, die weliswaar slechts kort in het Feyenoordshirt speelden, maar in die periode wel een belangrijk aandeel in de successen hadden. Van de jongere generatie komen onder anderen Jean-Paul van Gastel, Kees van Wonderen, Jurek Dudek, Brett Emerton, Patrick Paauwe en Paul Blosvelt uitvoerig aan bod.
Recensie:
Dit boek geeft portretten van 31 Feyenoorders die sinds de oprichting van het profvoetbal in Nederland een belangrijke rol hebben gespeeld in de geschiedenis van de club. Het eerste portret is van Mister Feyenoord, Coen Moulijn (15 februari 1937), het laatste van Leonardo (9 maart 1983), de nieuwe publieksknuffel. Verder portretten van onder meer Wim Jansen, Rinus Israel, Willem van Hanegem, Ruud Gullit, Johan Cruijff, Ronald Koeman en Paul Bosvelt. Aan elke speler worden circa zeven pagina's gewijd en van elke speler is een zwartwitfoto opgenomen. Geen inleiding of nawoord. 'De Feyenoorders' geeft een aardig beeld van de geschiedenis van Feyenoord en daarmee ook van het Nederlandse voetbal.
(Biblion recensie, Redactie)
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

De Feyenoorders
De Feyenoorders
Bert Nederlof
 

 

   
Feyenoord - Van Het Begin Tot Heden (2 DVD)
Hoogtepunten Uit De Voetbalhistorie Van Feyenoord
Klantenbeoordeling bol.com: uitstekend
Beschrijving:
Alle unieke Internationale successen en Nationale prijzen van Feyenoord zijn terug te vinden op deze video/dvd, de Europa Cup één, de Wereldbeker en de UEFA CUP. Van Coen Moulijn in zwart-wit, via de kleurrijke Willem van Hanegem naar de vlammende vrije trappen van Pierre van Hooijdonk. Alle hoogtepunten komen voorbij in het Feyenoord Historisch Overzicht.
Mening klant bol.com:
Wat een dubbel DVD! Koop ik de jaaroverzicht van Feyenoord zie ik er een Feyenoord Historisch overzicht in staan. Ik natuurlijk kopen en opent 'ie met Mijn Feyenoord ove 5 speakers, wat een emotie en wat een geschiedenis, ja de eerste Nederlandse Club die de Europa cup heeft gewonnen, de eerste ploeg die 2x de UEFA CUP en het mooiste stadion van de hele wereld en ga zomaar door. Ja met deze DVD voel ik thuis als of ik in de kuip zit. Ja mijn legioen mijn Feyenoord!
Mening klant bol.com:
Veel mooie en ontroerende momenten.
Mening klant bol.com:
Super. Feyenoord is de club iedere fan behoort dit thuis te hebben.
  Bestel online

  Bestel hier deze DVD
op de site van
Bol.com!

Feyenoord - Van Het Begin Tot Heden (2 DVD)
Feyenoord - Van Het Begin Tot Heden (2 DVD)
Feyenoord
 

 

   
Het grote voetbalboek voor Feyenoord-kids door G. Termaat
Hardcover | 95 Pagina's | Bzztoh | 2004
ISBN: 9045303477
Beschrijving:
Ben jij een echte Feyenoord-kid en wil jij alles weten over jouw club? Over de helden van toen en nu? Wie de legendarische Coen Moulijn en Ove Kindvall zijn? Hoeveel doelpunten Pierre van Hooijdonk voor Feyenoord heeft gemaakt? En wie de topscorer aller tijden is? Het grote voetbalboek voor Feyenoord-kids vind je het allemaal!
Recensie:
Feyenoord is een van de succesvolste clubs van ons land. Als eerste Nederlandse club won het de belangrijkste internationale prijzen die er te winnen zijn. Toch wordt de rijke historie van deze Rotterdamse club in slechts twaalf pagina's behandeld. Hierna komen de sterren van toen en nu aan bod. Coen Moulijn en Willem van Hanegem krijgen extra aandacht. De hedendaagse sterren zijn Ebi Smolarek, Thomas Buffel (beiden zijn momenteel geen basisspelers), Dirk Kuyt en Shinji Ono. De grootste verrassing Salomon Kalou wordt helaas niet genoemd. Aan het eind wordt de volledige selectie van het seizoen 2004-2005 getoond. Handtekeningenjagers kunnen hun hart ophalen met de spelerspaspoorten waarbij elke speler zijn paraaf kan zetten. De informatie blijft over het geheel genomen heel oppervlakkig. Een vergelijkbare uitgave is verschenen over Ajax. Vanaf circa 12 jaar.
(Biblion recensie, Erwin Tuinstra)
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Het grote voetbalboek voor Feyenoord-kids
Het grote voetbalboek voor Feyenoord-kids
Gijsbert Termaat
 
 
Start: augustus 2005 Laatst gewijzigd op: 20 september 2020