Deze site maakt gebruik van: Cookies
 
 
PSV boeken en DVD
 
Mijn PSV DNA door Marc Dubach
het ultieme clubgevoel
Hardcover | 320 pagina's | De Boekenmakers BV | november 2009
Beschrijving:
PSV leeft. Bij jong en oud, arm en rijk, thuis voor de radio of tv of elke twee weken in het stadion. Bekend of onbekend, geliefd of gehaat, feestend of juist stil genietend. In dit rijk geďllustreerde boek komen bíjna alle mensen aan bod, die PSV levend houden. In ruim vijfhonderd prachtige fotos en n dertigtal interviews zijn de trouwe supporters van de club vereeuwigd; van vrijwilliger tot sponsor, van suppoost tot de vaste kern en van buurman tot verzamelaar.
Auteur Marc Dubach en fotograaf Aatjan Renders keerden PSV ruim een jaar binnenstebuiten. Via de mensen die zielsveel van de club houden, bereikten ze het hart van PSV en legden zo het DNA van de Eindhovense club bloot. Marc Dubach (1967) is marketingmanager en een enthousiast blogger en amateurfotograaf. Hij bezit al meer dan 25 jaar een seizoenkaart van PSV. Aatjan Renders (1956) is professioneel fotograaf. Ondanks dat hij in Amsterdam woont en werkt, heeft hij nog altijd een seizoenkaart op vak RR.
Recensie:
Het bijzondere van dit PSV-boek: in de ruim driehonderd pagina's is geen speler te zien. Of het moet zijn op voetbalplaatjes of schilderijen uit de verzameling van de echte supporters, want daar staat dit werk vol mee. Fans en liefhebbers die voetbal in Eindhoven mogelijk maken. Het geeft de club uit Eindhoven letterlijk een gezicht. Of beter gezegd: duizenden gezichten. Dat gebeurt dankzij de vele kleurenfoto's, met hier en daar een begeleidende tekst met een sterk, grappig of ontroerend verhaal. Verzamelaars, stadionbeveiligers, bekende Nederlanders bij wie rood wit-bloed door de aderen stroomt, geen supporter wordt overgeslagen. Het romantiseert, maakt van de miljoenenclub weer een volksvereniging. Het boek pretendeert het ultieme clubgevoel te bezorgen, die missie is geslaagd.
(NBD|Biblion recensie, P. Driessen)
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Mijn PSV DNA
Mijn PSV DNA
Marc Dubach
     
De Spitsen van PSV
Beschrijving:
Portretten van een elftal PSV spitsen: Coen Dillen, Willy van der Kuylen, Ralf Edström, Hallvar Thoresen, Jurrie Koolhof, Romario De Souza Faria, Luc Nilis, Ronaldo Luiz Nazario Da Lima, Ruud van Nistelrooy, Mateja Kezman, Jan Vennegoor of Hesselink.  Interviews met diverse PSV vedetten. Als extra: Nog meer top spitsen met doelpunten van o.a. Wim Kieft, Hans Gilhaus, Jefferson Farfan, Piet Fransen, Trefer Ford, Ruud Geels, John Bosman, Erik Meijer e.a.
Booklet: met overzicht van alle 40 PSV Top spitsen.
  Bestel online

Bestel hier deze DVD
op de site van
Bol.com!

Spitsen van PSV, De
De Spitsen van PSV
     
Psv - Het Succes Van 1988
Beschrijving:
In het voorjaar van 1988 volbrengt PSV een unieke trilogie die wordt beschouwd als het historisch hoogtepunt van de club. Het team van de jonge trainer Guus Hiddink wordt achtereenvolgens landskampioen, bekerwinnaar en verovert de Europa Cup 1.
Precies twintig jaar later kijkt PSV terug op het ongekende succes van 1988. Aan het woord komen alle hoofdrolspelers van toen en worden alle belangrijke wedstrijden getoond, inclusief veel origineel materiaal dat nog niet eerder is verzameld. Het resultaat is een bijzonder beelddocument dat supporters die het seizoen hebben meegemaakt terugbrengt in de tijd en jongere fans een zeer gedetailleerde kijk geeft op het gouden jaar van PSV.
'PSV het succes van 1988' is een dubbel-dvd met meer dan 300 minuten aan historisch en actueel materiaal, inclusief interviews met de helden van toen, de integrale uitzending van de Europa Cup 1-Finale en bijzondere beelden van de huldiging en het feest na afloop. PSV-supporters en voetballiefhebbers zullen tijdloos genieten van deze uitgebreide reconstructie die het volledige verhaal van het seizoen 1987-1988 vertelt.
  Bestel online

Bestel hier deze DVD
op de site van
Bol.com!

Psv - Het Succes Van 1988
Het Succes van 1988
 

 

   
PSV 1988 door J. van den Berk
Paperback | 280 pagina's | Boekenmakers, Uitgeverij De | april 2008
Beschrijving:
Onder leiding van trainer Guus Hiddink vormt PSV twintig jaar geleden een hecht collectief, waarin individuele klasse ondergeschikt is gemaakt aan het teambelang en onderlinge discipline wordt gekoppeld aan mentale hardheid.
De club voltooit in het voorjaar van 1988 een zeldzame trilogie door kort na elkaar het landskampioenschap, de KNVB-beker en de Europacup I te veroveren. Bovendien worden vijf spelers direct daarna ook Europees kampioen met Oranje. Daarmee transformeert PSV tot professioneel voetbalbolwerk met internationale uitstraling. In PSV 1988, reconstructie van een gouden jaar komen de betrokkenen van toen aan het woord. Hoe lukt het de nog onervaren Hiddink om met zo'n trotse, weerbarstige groep dit succes te boeken, terwijl er een seizoen eerder niets anders dan onrust en twijfel heerste? Op welk moment viel de puzzel na een dramatische voorbereiding in elkaar? Hoe lukte het om onderweg de machtigste club van Europa te verslaan? En hoe groot is de kans om deze unieke prestatie te herhalen? Dit voetbaldocument kijkt terug en geeft alle antwoorden.
Recensie:
Twintig jaar na datum is het nog steeds en wellicht extra de moeite waard om alle stukjes van de legpuzzel die moest worden opgelost om PSV definitief van een nationale top-drie club te zien uitgroeien naar een Europese voetbaltopper in een voetbalseizoen, op zijn plaats te zien vallen. In een seizoen snoerde PSV vriend en vijand de mond door, zoals zelden ook elders eerder vertoond, op rij zowel landskampioen te worden, de nationale beker te veroveren en als klap op de vuurpijl de beste van Europa te worden door het winnen van de Europa-Cup, en dat na bloedstollende gevechten tegen de grootste clubs van ons continent. Op een zeer complete wijze geeft de auteur alle mogelijke informatie over menselijke verhoudingen en zakelijke ontwikkelingen, waardoor betreffend seizoen door de lezer eigenlijk weer helemaal (al dan niet opnieuw) beleefd wordt. De duidelijke tekst is gelardeerd met mooie kleurenfoto's, waardoor het boek als zeer compleet mag worden gekwalificeerd.
(NBD|Biblion recensie, Mr. L.H.M. van Noordwijk)
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

PSV 1988
PSV 1988
J. van den Berk
 

 

   
Harry van Raaij door Y. van den Busken
vader en voorzitter
Hardcover | 208 pagina's | Boekenmakers
Beschrijving:
Priester worden, dat is de voornaamste jongensdroom in het katholieke Haps. Even ambieerde Harry van Raaij een kerkelijke loopbaan, maar hij vond zijn heilige grond op en langs het voetbalveld. Hij speelde bij de Hapse Boys, was
supporter van volksclub Eindhoven, en groeide als voorzitter van PSV uit tot nationaal voetbalicoon. Omdat hij een miljoenenclub leidde alsof het zijn familie was. Met veel succes.
Sportjournalist en voormalig PSV-watcher Yoeri van den Busken (1969) van De Telegraaf ging met Harry van Raaij terug naar zijn geboortegrond. Ze spraken uitvoerig over nederlagen en triomfen, schoonheidsfouten en toevalstreff ers, de dood en het leven. Over gewone en bijzondere mensen: zijn kinderen, de supporters, Romário, Fons Spooren en zichzelf. Het resultaat is een indringend portret van een persoonlijkheid die dreigt te verdwijnen uit de steeds zakelijker wordende voetbalwereld. Met speciaal voorwoord op DVD door Erik van Muiswinkel, die zich nog één keer tot Van Raaij laat transformeren. Inclusief twee sketches uit Studio Spaan en nog diverse extra scčnes.
Recensie:
De auteur, sportjournalist en kenner van de club PSV, heeft op indringende wijze het leven van PSV-voorzitter Harry van Raaij (1936) op papier gezet. Hij weet het leven van deze bevlogen persoon, die zakelijkheid aan een groot sociaal gevoel koppelt, op een prachtige wijze te beschrijven. Een leven van hard werken en veel ziekte in familie en gezin, heeft een prachtig mens gevormd, die bij velen een warm gevoel veroorzaakt. Ook wordt duidelijk hoe bepaalde transfers van bekende spelers tot stand zijn gekomen, wat soms met veel kunst en vliegwerk en soms geluk werd gerealiseerd. De uitgave is geillustreerd met foto's in zwart-wit en kleur. Het voorwoord staat op de bijgesloten dvd en wordt door Erik van Muiswinkel vertolkt, die als (persiflage op) Harry van Raaij zelf uitleg geeft over het ontstaan van dit zeer lezenswaardige boek.
(NBD|Biblion recensie, B.N. Swienink)
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Harry van Raaij + DVD
Harry van Raaij + DVD
Y. van den Busken

 
   
Toen Ronald Koeman nog bij PSV voetbalde door H. Mees
Paperback | Heinen, Uitgeverij
ISBN10: 9086800300 | ISBN13: 9789086800308
Recensie:
Noord-Brabant is de provincie met de hoogste betaald voetbal-dichtheid. Er zijn maar liefst vier eredivie- (PSV, NAC Breda, Willem II en RKC Waalwijk) en vijf eerste divisieclubs (FC Den Bosch, TOP Oss, Helmond Sport, FC Eindhoven en RBC Roosendaal). Toch wordt er maar weinig aandacht besteed aan het Brabantse voetbal. Reden voor de sportjournalisten Henk Mees en Henri van der Steen om een eigen voetbaltijdschrift op te richten. Dit eerste nummer is in zijn geheel gewijd aan PSV. Dat is misschien wel een veilige keuze is, want tegenwoordig houdt iedereen van PSV. In het hoofdartikel 'Toen Ronald Koeman nog bij PSV voetbalde' blikt Henri van der Steen vooral terug op het jaar 1988, toen hij een interview had met de speler voor het blad Sport International. Koeman noemde daarin de 'doodschop' van Gillhaus op Tigana klasse, wat hem een schorsing opleverde voor de halve finale-wedstrijd Europa Cup 1 tegen Real Madrid. Dit interview is in zijn geheel afgedrukt. Verder onder andere verhalen over Trevor Ford (de eerste vedette van PSV), Jan van Beveren en de conflicten tussen Brabanders en westerlingen in het Nederlands elftal. Dit voetbaltijdschrift is het Brabantse antwoord op het 'westerse' Hard gras.
(NBD|Biblion recensie, Erwin Tuinstra)
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Toen Ronald Koeman nog bij PSV voetbalde
Toen Ronald Koeman nog bij PSV
voetbalde
H. Mees
 

 

   
PSV - All Time 1913-2005 (2DVD) PAL
Beschrijving:
De geschiedenis van PSV samengebracht op een dubbel DVD en verpakt in een luxe dubbele digipack met slipcase en 8 pagina boekje, met veel historische foto's.

Inhoudsopgave:
·1913 - 1963 Van oprichting naar eerste landstitel in het betaalde voetbal
·1964 - 1971 'Skiete Willy' en bierblikjes
·1972 - 1977 Aan de hand van Kees Rijvers
·1978 Een topjaar - Landskampioen en winst UEFA CUP
·1979 - 1988 Naar een nieuw hoogtepunt
·1988 Europacup 1 - 'De cup met de grote oren'
·1988 - 1993 Een Braziliaans wonderkind in Eindhoven
·1993 - 1998 Nieuwe sterren stralen
·1998 - 2005 Europese topscorers en een nieuw hoogtepunt

Extra's:
· De 20 mooiste goals
· Het kampioenslied van 1975
· Opmerkelijke PSV flitsen
  Bestel online

Bestel hier deze DVD
op de site van
Bol.com!

PSV - All Time 1913-2005 (2DVD)
All Time
1913-2005
(2DVD)
 

 

   
PSV Seizoen 2004-2005
Beschrijving:
Een uniek seizoen van PSV garandeert ook een uniek seizoensoverzicht 2004-2005. Natuurlijk het onverwachte, maar met veel overmacht behaalde kampioenschap, de bijna bereikte Finale van de Champion League en op weg naar de KNVB Beker finale.
Mening klant bol.com:
Geweldig mooie DVD
Fantastische DVD van PSV seizoen 2004/2005
Mening klant bol.com:
Machtig mooi.
  Bestel online

Bestel hier deze DVD
op de site van
Bol.com!

PSV - Landskampioen 2004-2005
Landskampioen
2004-2005
 

 

   
PSV Kampioen
Various Artists
Klantenbeoordeling bol.com: uitstekend
Mening klant bol.com:
Psv Kampioen
De CD voor PSV surporters..een hele goede maar vooral leuke cd.
Mening klant bol.com:
Echt goed
Mening klant bol.com:
Echt een goede cd!!! volgend jaar pakke we de champions league en worde we weer kampioen natuurlijk! echt vette nummers.
  Bestel online

Bestel hier deze CD
op de site van
Bol.com!

Psv Kampioen
Psv Kampioen
Various Artists
 
 
Start: augustus 2005 Laatst gewijzigd op: 20 september 2020